Представяме ви Катя Лозанова

Когато мечтата се превърне в реалност

Представи се?

Аз се казвам Катерина Лозанова, собственик на салон Stephan Lagera и дългогодишен фризьор на марката.

 

Кога реши да се занимаваш с фризьорство?

Завършила съм мениджмънт по туризма и след това не бях сигурна каква кариера искам да изградя. Фризьорството винаги ми е харесвало, но не бях сигурна дали това е моето нещо, докато не записах курс и осъзнах, че това е моята страст и искам да практикувам това изкуство. Минала съм през много други салони и спокойно мога да кажа, че Stephan е най-добрата марка, в която съм работила. Това ме мотивира да създам мой собствен салон в партньорство с тази компания. Сега той носи името Stephan Lagera с гордост. 

 

От колко време си част от Stephan? 

От 10 години съм част от марката. Стартирах с обучение в Академия Stephan и след това станах част от екипа на салон Stephan Center. Започнах работа с много трудности и имаше моменти, в които съм била на ръба да се откажа. Това, което ме спря беше насладата от това да видя щастие в очите на моите клиенти. Това ме мотивира да ставам все по-добра и да достигна звездите. 

 

Разкажи ни за отварянето на твоя салон? 

На 18.10.2019г. отворих салона си официално. Винаги съм мечтала да стана собственик на салон и когато се появи възможността, моментът беше незабравим.

При отваряне на салон е нужно да си работил минимум 5 години за марката, а тя дава франчайз само на свои служители. Около две години водихме разговори с Васил Михайлов – артистичният директор на марката, за да изберем най-подходящия момент за отварянето на салона, тъй като марката стои изцяло зад собственика – от избора на локация до завършения проект. 

Имах късмета да наема много способни и осъзнати фризьори, които непрекъснато дават всичко от себе си в работата. Няма как да не се гордея с тях. За да намеря такива служители се обърнах към марката, поради нейната надеждност, сигурност и фактът, че е единственото място, на което мога да разчитам. Академията дава възможност на млади, амбициозни фризьори да се превърнат в изкусни професионалисти. Знам, че ако има място, на което трябва да се търсят достатъчно добри и квалифицирани фризьори, това е Academy Stephan