HAUTE COIFFURE СПЕКТАКЪЛ HAIKU ОТ STEPHAN

Поезия, съвършени линии и цветове в артистична интерпретация на косите и ноктите за 2017

Stephan, водещ френски бранд за обучение на фризьори и развитие на фризьорски центрове, с подкрепата на Wella Professionals представи пред близо 600 гости в столичната Рейнбоу плаза спектакъла „Хайку“ – фризьорска поема в три действия за силата на творчеството и красивата вечност на всеки момент. Артистичният екип на марката потърси на сцена съвършенната линия на косите и потопи гостите в атмосфера от цвят и стайлинг, красиво изваян от природните стихии.

Спектакълът проследи творческото вдъхновение за косата от класическата ритуалност на жестовете в алюзия за чаена церемония до абсолютния парти ъндърграунд с Токио привкус. Фризьорите демонстрираха работа с артистично преувеличени обеми и аксесоари, вдъхновени от кръговрата на природните сезони и с трите действия на шоуто изписаха символично „хайку“ вдъхновението си за новата колекция.

Колекция Haiku Nails:   Маникюрът като противоречие от деликатна миниатюра и couture аксесоар Stephan представи и своя разработка в модните трендове при маникюра. Артистичният екип на марката в областта на ноктите пресъздаде темата Haiku в колекция couture нокти, чиeто основно вдъхновение e представяне на сезоните в една изящна артистична интерпретация и носим салонен вариант.

Haiku Nails Collection 2017 допълва цялостната бюти концепция на марката и представя както чисто салонни тенденции за пролетта на 2017, така и артистична разработка в сценичната хармония и съвършенство на спектакъла. Визажистите на Stephan в маникюра залагат на овала и острата форма в маникюра. Цветовете са дълбоки и наситени, черно, гланц, мат, релефни елементи като търсен акцент в колекцията е метално сивия цвят със светлина, отразена в стоманата на съвършен самурайски меч.

Като основни салонни тенденции в маникюра за следващата година откриваме тренда negative space –или прозрачната луна, оставени във маникюра, както и grown up glitter – посипан блясък и омбре ефект върху ноктите . Всички маникюри в колекцията са създадени само с класически лакове, гел лакове и аксесоари, без ноктопластика и изграждане на нокти, търсейки красотата на естественото и съвършенството на природата.

Партньори на събитието бяха Paul Mitchell и ILIADA, дрехите предостави EVIS, а за визията и грима се погрижиха професионалистите от MAC. Генерален спонсор на събитието бе Wella Professionals.

Спектакълът и колекцията Haiku бе разработена и представена от артистичния екип на Stephan, ръководен от Васил Михайлов и Иван Симеонов.